Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E641 - Leucin

Description

Leucin je esenciální aminokyselina sladké chuti. Je přirozenou složkou rostlin a mikroorganismů, kde je syntetizován pomocí mnoha enzymů z kyseliny pyruvové. Vyskytuje se v obou opticky aktivních formách. Jako potravinářská přísada se používá L-leucin. Aminokyselina leucin je nejdůležitější bílkovina pro tvorbu svalové hmoty.

Usage

V potravinářském průmyslu se používá jako dochucovadlo – látka zvýrazňující chuť a vůni. Nachází použití jako přísada v umělém sladidle aspartamu.

Production

Leucin se vyrábí z lepku, keratinu a kaseinu. Nachází se v mnoha živočišných i rostlinných potravinách.

Side effects

Látka je považována za bezpečnou.

Sources

  • Leucine - Wikipedia, the free encyclopedialink ]
  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Eat safe, Bill Stathamlink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives