• Dear customers, we apologize!
    Occasionally, due to a payment gateway failure on the provider's side, problems with online payment may occur. In this case, please try another payment method or complete your order later.
    Show more

Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E507 - Kyselina chlorovodíková

Description

Bezbarvá nebo mírně nažloutlá kapalina; silná žíravina.

Usage

V potravinářství se používá při výrobě přídatných látek a manipulace s ní musí být velice opatrná. Nachází uplatnění při modifikaci potravinového škrobu, při průmyslové výrobě glutamátu sodného a želatiny, při přeměně kukuřičného škrobu na sirup a jako stabilizátor pH v pivovarnictví.

Production

Vzniká rozpuštěním plynného chlorovodíku ve vodě.

Side effects

V koncentracích používaných v potravinách je látka bezpečná. Obezřetní by měli být pouze lidé s látkou pracující ve vysokých koncentracích, ve kterých má žíravé účinky na kůži, oči a sliznice a již i nízké koncentrace vyvolávají po krátké době po požití podráždění krku.

Sources

  • Kyselina chlorovodíková - Wikipedielink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives