Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E492 - Tristearát sorbitolu

Description

Světle žlutý prášek.

Usage

Jedná se o stabilizátor a emulgátor zabraňující krystalizaci tuků v čokoládách, margarínech, zmrzlinách a dezertech. Používá se v cukrářských polevách, sypkých náhražkách mléka a při výrobě chleba, jemuž dodává objem. Uplatňuje se při homogenním promíchávání potravin na bázi vody a oleje a jako pěnotvorný činitel.

Production

Vyrábí se esterifikací sorbitolu kyselinou stearovou v poměru molárních hmotností 1 : 3.

Side effects

Látka nevykazuje žádné negativní vedlejší účinky, pouze může zvyšovat hladinu vstřebávání látek rozpustných v tucích.

Sources

  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimmlink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives