Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Cart

E488 - Etoxylované mono a di glyceridy

Description

Nevýrazné, mírně nažloutlé olejovité kapaliny nebo řídké gely.

Usage

Vyskytují se jako součást protispékavých látek, dortů, polev ze šlehaného rostlinného oleje, polevových směsí, cukrových polev, mražených dezertů, margarínů, pudinků, burákového másla a náhražek mléka či smetany do kávy. Účinkují také jako emulgátory, usnadňují šlehání, zkvalitňují těsto a změkčují chlebovou střídku.

Production

Vyrábějí se glycerolýzou jedlých tuků nebo přímou esterifikací glycerolu směsí stearových, palmitových a myristových kyselin.

Side effects

Během testů na zvířatech nevykazovaly látky žádné vedlejší negativní účinky.

Sources

  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Food chemicals codex - Institute of Medicine (U.S.). Committee on Food Chemicals Codex - Knihy Googlelink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives