Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E482 - Stearoyllaktylát vápenatý

Description

Bílý až mírně nažloutlý sypký prášek nebo křehká pevná látka s charakteristickým zápachem.

Usage

Tento emulgátor a stabilizátor se používá v pekárenském průmyslu jako látka zpevňující těsto, které pak má vyšší objem a delší trvanlivost. Rovněž usnadňuje úpravu umělých šlehaček a vaječných bílků, přidává se do margarínů (obecně slouží k homogennímu promíchávání potravin na bázi vody a oleje) a směsí nahrazujících mléko do kávy. Stearoyllaktylát lze nalézt i v majonézách, instantních polévkách či zmrzlinách.

Production

Připravuje se esterifikací kyseliny stearové kyselinou mléčnou a poté částečnou neutralizací hydroxidem vápenatým.

Side effects

Nejsou známy žádné její negativní vedlejší účinky.

Sources

  • Calcium stearoyl-2-lactylate - Wikipedia, the free encyclopedialink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives