Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Cart

E432 - Polyoxyethylensorbitanmonolaurát

Description

Jedná se o emulgátor a stabilizátor.

Usage

Polysorbát 20 se přidává do pečiva, aby zůstalo déle čerstvé, a zároveň zpevňuje těsto. Rovnoměrně rozkládá vyskytující se aromata a barviva v potravinách. V kombinaci se sorbany se používá k získání požadovaných vlastností potravin. Jako stabilizátor účinkuje v těstech, omáčkách a krémech. Působí jako rozpouštědlo vitaminů rozpustných v tucích a ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu se využívá jako emulgátor. Můžeme ho nalézt v pekařských výrobcích, zmrzlinách, polevách, v instantních náhražkách mléka, zálivkách, cukrovinkách a ve ztužených tucích.

Production

Vyrábí se synteticky. Polysorbát 20 je směs sorbitolu polymerizujícím s etylénoxidem a olejovými estery s průměrnou délkou polymerového řetězce 20-ti jednotek.

Side effects

Při běžných dávkách používaných v potravinách nejsou známy nežádoucí účinky.

Sources

  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives