• Dear customers, we apologize!
    Occasionally, due to a payment gateway failure on the provider's side, problems with online payment may occur. In this case, please try another payment method or complete your order later.
    Show more

Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E403 - Alginát amonný

Description

Alginát amonný je amonná sůl kyseliny alginové, která se získává z hnědých řas. Používá se především jako stabilizátor, zahušťovadlo a želírující látka.

Usage

Alginát amonný se používá jako stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a želírující látka do zmrzlin, mražených dezertů, pudinků, jogurtů, do krémů, polev, omáček, džemů, nízkotučných dressingů, majonéz a k potírání koláčů a dalších sladkých pekařských výrobků. Jako zahušťovadlo vytváří s dalšími hydrokoloidními gely stálé gelovité produkty.

Production

Průmyslově se vyrábí vnesením amoniakového plynu do roztoku kyseliny alginové.

Side effects

Při běžných dávkách používaných v potravinách nejsou známy nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku. Váže se na stopové prvky, a to může ve větším množství vést k horšímu vstřebávání živin.

Sources

  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives