• Dear customers, we apologize!
    Occasionally, due to a payment gateway failure on the provider's side, problems with online payment may occur. In this case, please try another payment method or complete your order later.
    Show more

Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E233 - Thiabendazol

Description

Jedná se o konzervant účinný proti plísním - fungicid. Dříve se používal k úpravě kyselosti potravin. Údajně je vyráběn pouze jednou společností v Indii, která vyzývá výrobce, aby se látka používala jen velmi opatrně, protože výrazně ovlivňuje kyselost potravin.

Usage

Používá se k ošetření zvířecího krmiva, jablek, banánů, hovězího a vepřového masa, citrusového ovoce, hrušek, mléka. Účinně působí proti parazitům u zvířat.

Production

Thiabendazol se v největším množství získává synteticky z různých pesticidů.

Side effects

V rámci různých studií bylo zjištěno, že látka společně s E232 (Orthofenylfenolát) způsobuje zvířatům vznik nádorů a způsobuje nežádoucí orgánové změny. Látka se však považuje za bezpečnou za předpokladu, že nedojde ke konzumaci slupek ovoce, které bylo látkou ošetřeno. Možné nežádoucí reakce u citlivých osob.

Sources

  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimmlink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives