Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E1404 - Oxidovaný škrob

Description

Při jeho výrobě dochází k narušování glukosidických vazeb a vznikají karboxylové a karbonylové skupiny. Zejména karboxylové skupiny jsou důvodem jejich stabilní tužší viskozity. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g.

Usage

Používá se jako stabilizátor a zahušťovadlo. Vyrábí se z něj různé želé sladkosti, bonbóny, chilli omáčky a podobné potraviny, u kterých je vyžadována vyšší hustota jejich konzistence.

Production

Vyrábí se oxidací škrobových granulí, podobně jako bělený škrob.

Side effects

Podobně jako u normálního škrobu nejsou známy žádné negativní účinky.

Sources

  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives