Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Cart

E1102 - Glukosaoxidasa

Description

Jedná se o enzymy, které slouží jako prostředek ke zpracování mouky nebo jako konzervační prostředek.

Usage

Vzhledem k tomu, že látka dokáže z hroznového cukru vytvořit peroxid vodíku (velmi účinná konzervační látka), umí zvýšit trvanlivost různých nápojů, omáček, apod. Zlepšuje dobu skladování díky schopnosti odstraňování glukózy a kyslíku z potravin. Urychluje zrání mouky. Dále se používá v krmivech, oříšcích, snídaňových cereáliích, k výrobě sladidel, aj.

Production

Vyrábí se extrakcí enzymů z hub aspergillus niger a pennicillium vypěstovaných na melase.

Side effects

Látka je považována za bezpečnou. Při sebemenším zahřátí nebo nesprávném použití však hrozí potencionální riziko pro alergiky.

Sources

  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Eat safe, Bill Stathamlink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimmlink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives