4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR BURGER
- 600 g mleté vepřové krkovice
- 4 bagety o délce 16 cm
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 kávová lžička sezamového oleje
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce nahrubo nasekaného koriandru
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- ½ lžičky soli
INGREDIENTS FOR MINI SALAD
- 150 g pekingského zelí
- 70 g mrkve
- 60 g majonézy
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- ½ lžíce sezamového oleje
- ½ lžíce chilli omáčky Sriracha
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR BURGER
- 1Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek najemno nastrouháme nebo prolisujeme.
- 2Mleté maso smícháme s cibulkou, česnekem, zázvorem, sezamovým olejem, pepřem a solí. Vytvarujeme 4 placky dlouhé 12-15 cm, položíme je na rozpálený gril a grilujeme 3- 4 minuty z každé strany dozlatova tak, aby maso zůstalo šťavnaté.
- 3Bagety podélně rozřízneme a řeznou plochou dolů je ogrilujeme. Na spodní část bagety dáme část salátku, plátek masa, posypeme částí nasekaného koriandru a přiklopíme vrchní částí bagety.
INSTRUCTIONS FOR MINI SALAD
- 1Omyté a osušené zelí a očištěnou mrkev nakrájíme najemno a v míse smícháme s ostatními surovinami. Dáme stranou.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef