Cart

5 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g ovesných vloček
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g neloupaných mandlí
  • 90 g dětské jablečné přesnídávky (1/2 skleničky)
  • 70 g tekutého medu
  • 50 g třtinového přírodního cukru
  • 25 g slunečnicových semínek
  • 25 g dýňových semínek
  • 25 g oleje
  • 2 g sušeného mletého zázvoru (1 zarovnaná lžička)
  • 2 g mleté skořice (1 zarovnaná lžička)
  • 5 g soli (1 zarovnaná lžička)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Trochou oleje vymažte mělký plech na pečení a troubu začněte vyhřívat na 160 stupňů.
  • 2V míse smíchejte všechny sypké suroviny kromě brusinek. Přilijte přesnídávku, med, zbytek oleje a vše důkladně promíchejte velkou lžící nebo vařečkou. Spíš než pohyby zdola nahoru jsou tu účinné roztírací tlaky o dno a stěny mísy.
  • 3Lepkavou směs rozprostřete v nízké vrstvě na plech a vložte do trouby. Pokud máte horkovzdušný oběh, zapněte ho a teplotu snižte na 150 stupňů. Pečte celkem 30-35 minut. V polovině doby pečení začněte müsli pravidelně po 5 minutách promíchávat. Po uplynutí půl hodiny, jakmile müsli zezlátne a přestane být částečně lepkavé, odeberte malý vzorek a nechte ho zchladnout. Je-li po vychladnutí křupavý a dobře se rozdrobí, máte upečeno. Pozor, hranice mezi dobře upečeným a spáleným müsli je velmi nezřetelená, buďte ke konci pečení rychlí a stále ve střehu.
  • 4Müsli nechte dobře vychladnout a smíchejte s brusinkami. Obratem vyexpedujte do vzduchotěsné sklenice nebo krabice, jinak začne postupně vlhnout, ztrácet křupavost a kazit se.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY