Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

2 PortionsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 80 - 100 g ovesných vloček, celých (tedy nikoli jemných nebo drcených)
  • 240 - 300 ml mléka
  • 2 středně velká jablka
  • zhruba 1 citron
  • 2 lžíce medu
  • 2 kelímky hustého smetanového jogurtu
  • pár ořechů nebo mandlí
  • pár rozinek

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1V předvečer smíchejte vločky s trojnásobkem jejich hmotnosti mléka a uložte přes noc do lednice. Vločky do rána nabobtnají, báječně zjemní a především do sebe vstřebají téměř všechnu tekutinu.
  • 2Jablka rozčtvrťte, odjádřete a se slupkou nastrouhejte nahrubo. Ihned zakápněte šťávou z citronu a promíchejte, aby ovoce zbytečně nehnědlo. Ochuťte medem, množství záleží na přirozené sladkosti jablka.
  • 3K ochucenému jablku přimíchejte nabobtnané vločky i se zbytkem mléka a jogurt. Rozdělte do misek. Ořechy nasekejte nahrubo, a společně s rozinkami jimi posypte hotové müsli. Jezte obratem.
Tip
Běžný jogurt směle zaměňte za jogurt řecký (tedy tučnější) či dokonce za ušlehanou šlehačku: podle toho, na jaké výkony se dnes cítíte. Vyhnout se můžete i namočení do mléka, jde to i s jablečným nebo pomerančovým džusem.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY