2 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR PESTO
- 130 g olivového oleje
- 50 g plocholisté petržele
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- 30 g lískových ořechů
- 5 g oloupaného česneku
- 1 lžička soli
INGREDIENTS FOR COMPLETION
- 240 g lučiny
- 30 g mléka
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR PESTO
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
- 2Ořechy dáme na plech do trouby na 4 minuty. Poté je položíme na kuchyňský papír a promneme je rukou. Tím je zbavíme jemné slupky Česnek nakrájíme najemno.
- 3V mixéru nahrubo rozmixujeme petržel a olivový olej. Přidáme ořechy a česnek a promixujeme. Přidáme parmezán a sůl a promixujeme dohladka.
INSTRUCTIONS FOR COMPLETION
- 1V míse smícháme lučinu s mlékem, přidáme 70 g petrželového pesta a promícháme. Dochutíme solí, promícháme a dáme vychladit.
Tip
Petrželové pesto můžete uschovat v čisté skleněné nádobě s víčkem několik dní.
Pesto lze také použít například do těstovin.
K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef