8-10 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 kg čerstvého zázvoru
- 300 g cukru krupice
- 150 ml rýžového octa
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Zázvor oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vložíme je do kastrolu s vroucí vodou a vaříme cca 1minutu, zázvor musí zůstat křupavý. Poté ho scedíme a dáme zchladit do misky se studenou vodou a ledem. Znovu ho scedíme a dáme do misky.
- 2Ocet a cukr svaříme v rendlíku a ještě horký ho nalijeme na zázvor. Necháme vychladnout a skladujeme v uzavíratelné sklenici. Takto připravený zázvor vydrží v lednici i 6 měsíců.
Tip
Zázvor můžete obarvit na růžovo odvarem z červené řepy. Přidejte ho k octu a cukru a vše svařte dohromady.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef