Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 kg čerstvého zázvoru
- 300 g cukru krupice
- 150 ml rýžového octa
INSTRUCTIONS
- 1Zázvor oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vložíme je do kastrolu s vroucí vodou a vaříme cca 1minutu, zázvor musí zůstat křupavý. Poté ho scedíme a dáme zchladit do misky se studenou vodou a ledem. Znovu ho scedíme a dáme do misky.
- 2Ocet a cukr svaříme v rendlíku a ještě horký ho nalijeme na zázvor. Necháme vychladnout a skladujeme v uzavíratelné sklenici. Takto připravený zázvor vydrží v lednici i 6 měsíců.
Tip
Zázvor můžete obarvit na růžovo odvarem z červené řepy. Přidejte ho k octu a cukru a vše svařte dohromady.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
