4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR BURGER
- 600 g mletého hovězího krku
- rostlinný olej na potření masa
- 1 lžíce kari
- špetka čerstvě mletého pepře
- 1 lžička soli
INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE
- 100 g majonézy
- 50 g kečupu
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce burákového másla
INGREDIENTS FOR MINI SALAD
- 100 g oloupané mrkve
- 100 g salátové okurky
- 50 g oloupané červené cibule
- 1 lžička cukru krupice
- 1 lžíce rýžového octa
- špetka soli
INGREDIENTS FOR COMPLETION
- 4 bagety o délce 16 cm
- 2 lžíce změklého másla
- 40 g nahrubo nasekaného čerstvého koriandru
PAIRING DISHES WITH WINE
- K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR FLAVOURED MAYONNAISE
- 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme do ledničky.
INSTRUCTIONS FOR MINI SALAD
- 1Mrkev a okurku škrabkou podélně nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na velmi jemné plátky. V misce smícháme nakrájenou zeleninu se solí, cukrem a octem.
INSTRUCTIONS FOR BURGER
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2V misce smícháme maso se solí a kořením. Ze směsi vytvarujeme 16 kuliček a lehce je zmáčkneme.
- 3Na středním ohni rozehřejeme pánev, masové kuličky na plochých stranách potřeme olejem a opečeme je 3 minuty z každé strany. Poté je dáme do rozehřáté trouby na 5 minut dopéct. Vyndáme a necháme na teplém místě.
- 4Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C.
- 5Bagety podélně rozřízneme a na řezné ploše je potřeme máslem. Vložíme je na 3 minuty do rozehřáté trouby.
- 6Opečené bagety namažeme ochucenou majonézou. Na spodní část bagety položíme čtvrtinu salátku, na něj položíme 4 masové kuličky, posypeme je čtvrtinou nasekaného koriandru a přiklopíme vrchní částí bagety. Takto připravíme všechny porce.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef