Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR BURGER

  • 600 g mletého hovězího krku
  • rostlinný olej na potření masa
  • 1 lžíce kari
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

  • 100 g majonézy
  • 50 g kečupu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžíce burákového másla

INGREDIENTS FOR MINI SALAD

  • 100 g oloupané mrkve
  • 100 g salátové okurky
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 lžíce rýžového octa
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 4 bagety o délce 16 cm
  • 2 lžíce změklého másla
  • 40 g nahrubo nasekaného čerstvého koriandru

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

  • 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme do ledničky.

INSTRUCTIONS FOR MINI SALAD

  • 1Mrkev a okurku škrabkou podélně nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na velmi jemné plátky. V misce smícháme nakrájenou zeleninu se solí, cukrem a octem.

INSTRUCTIONS FOR BURGER

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2V misce smícháme maso se solí a kořením. Ze směsi vytvarujeme 16 kuliček a lehce je zmáčkneme.
  • 3Na středním ohni rozehřejeme pánev, masové kuličky na plochých stranách potřeme olejem a opečeme je 3 minuty z každé strany. Poté je dáme do rozehřáté trouby na 5 minut dopéct. Vyndáme a necháme na teplém místě.
  • 4Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C.
  • 5Bagety podélně rozřízneme a na řezné ploše je potřeme máslem. Vložíme je na 3 minuty do rozehřáté trouby.
  • 6Opečené bagety namažeme ochucenou majonézou. Na spodní část bagety položíme čtvrtinu salátku, na něj položíme 4 masové kuličky, posypeme je čtvrtinou nasekaného koriandru a přiklopíme vrchní částí bagety. Takto připravíme všechny porce.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR BURGER

INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

INGREDIENTS FOR MINI SALAD

INGREDIENTS FOR COMPLETION

PAIRING DISHES WITH WINE