Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR ROLLS

  • 12 ks rýžového papíru na nesmažené závitky
  • 36 ks vařených krevet
  • 1 balení rýžových nudlí tenkých
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • perila

INGREDIENTS FOR SWEET&SOUR DIP – Nước chấm

  • Šťáva z 1 limetky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

INSTRUCTIONS

  • 1Nudle vložíme do vařící vody a necháme 3 minuty odpočinout pod poklicí. Poté je zkontrolujeme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle lze i uchovávat v misce s malým množství studené vody, aby se neslepily.
  • 2Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na „julienne“ – úzké, dlouhé nudličky.
  • 3Do široké mísy nebo pánve napustíme teplou vodu a na okamžik vložíme rýžový papír. Postačí 10 vteřin. Namočený papír poté položíme na přípravnou plochu a začneme na něj vrstvit suroviny. Pořadí při vrstvení záleží na tom, jakého efektu chcete docílit. Krásné je, když krevety prosvítají.
  • 4Neklaďte náplň zcela k okrajům, spíše do středu. Dva okraje přeložíme přes náplň a zavineme rolku.
  • 5Při přípravě zálivky nakrájíme na plátky chilli a česnek, přidáme 4 lžíce vody a smícháme s ostatními surovinami.
Tip
Doba přípravy a vaření je 60 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialised in Asian cuisine for some years. First as a sushi master, he then worked as the executive chef for restaurants such as Sushitime, Soho Ambiente or Sushi v Dushi. He also conducts Asian cooking lessons at Chefparade.

INGREDIENTS FOR ROLLS

INGREDIENTS FOR SWEET&SOUR DIP – Nước chấm