4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 500 g kuřecích řízků
- 500 ml kokosového mléka
- olej na dno pánve
- 1 vrchovatá lžíce kari pasty
- 450 ml zeleninového vývaru
- 2 ks citronové trávy
- 5-10 ks sušených limetových listů
- 4 lžíce cukru
- 8 lžic rybí omáčky
- 1–2 ks limetky (podle chuti)
- thajská bazalka na ozdobu
- 1 ks pak choi
- 1 malá zelená cuketa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- ½ pórku
- 1 balení zelených fazolek, cca 300 g
PŘÍLOHA
- Jasmínová rýže
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Na malém množství oleje osmažíme maso, a poté přidáme kari pastu. Ve chvíli, kdy jsou pasta a kuře dobře promíchány, zalijeme vývarem a přidáme kokosové mléko. Citronovou trávu v ruce nalámeme a společně se sušenými limetovými listy přidáme do pánve. Hned poté začneme ochucovat. Přidáme cukr, rybí omáčku a šťávu z limety. Až jako poslední přidáme zeleninu, kterou ale nevaříme déle než 2 minuty.
- 2Limetové listy a citronová tráva se nekonzumují, před podáváním je tedy vyjmeme z hrnce. Do hotového kari vmícháme čerstvé bylinky (nekrájíme a nevaříme).
- 3Podáváme s rýží.
Tip
Kari pastu přidávejte až na osmažené maso, aby se pasta nepřipálila a nezhořkla.
Doba přípravy je 50 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialised in Asian cuisine for some years. First as a sushi master, he then worked as the executive chef for restaurants such as Sushitime, Soho Ambiente or Sushi v Dushi. He also conducts Asian cooking lessons at Chefparade.