4-6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 500 g mletého hovězího krku
- 150 g uzeného eidamu
- 130 g slaniny
- 120 g strouhanky
- 100 g měkkého tvarohu
- 80 g cibule
- 4 lžíce smetany, min. 31%
- 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička uzené papriky
- 2 vejce
- 1 lžička soli
YOU ALSO NEED
- pečicí papír
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 200 ˚C.
- 2Maso umeleme nahrubo.
- 3Slaninu a sýr nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Cibuli nakrájíme najemno.
- 4V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme slaninu a cibuli a za častého míchání restujeme 2 minuty. Dáme do mísy. Přidáme zbylé suroviny, důkladně promícháme a rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme šišky o váze 30 g.
- 5Plech vyložíme pečicím papírem a na něj vyskládáme masové šišky. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut.
Tip
Z masa nejprve vytvořte placičku a osmažte ji na 1 lžíci oleje v pánvi. Nechte částečně vychladnout a ochutnejte. Tak zjistíte, zda je maso dostatečně ochucené. Maso případně dochuťte solí.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef