1 ServingDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR PASTA
- 90 g těstovin
- 1 lžička piniových semínek
- najemno nastrouhaný parmezán nebo sýr pecorino na posypání
- 3 zarovnané lžíce soli
INGREDIENTS FOR HOME-MADE PESTO
- 50 g listů bazalky
- 1 lžička strouhaného středně tvrdého pecorina
- 1 lžíce piniových semínek
- 1/2 stroužku česneku
- 1 lžička strouhaného parmezánu
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
PESTO
- pesto
PAIRING DISHES WITH WINE
- Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR PASTA
- 1Do hrnce dáme vařit 3 l vody, které osolíme 3 zarovnanými lžícemi soli. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní těstoviny, necháme je 1–2 minuty zavařit a opatrně je promícháme. Těstoviny uvaříme podle návodu na skus, poté je slijeme a 100 ml vody dáme stranou.
- 2Pesto vlijeme na studenou pánev nebo do mísy a přidáme uvařené těstoviny a 2–3 lžíce vody, ve které se těstoviny vařili. Promícháme a přendáme na talíř.
- 3Na talíři těstoviny posypeme zbytkem piniových oříšků a parmezánem nebo pecorinem.
INSTRUCTIONS FOR PESTO
- 1Na středním ohni v pánvi orestujeme všechna piniová semínka (tedy i ta na dokončení) nasucho dozlatova a přendáme je do studené misky.
- 2Bazalku pokrájíme.
- 3Do vyšší úzké nádoby vložíme pokrájenou bazalku, česnek, lžíci piniových oříšků, parmezán, pecorino a olivový olej a směs rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme a opepříme.
Tip
Pesto můžete připravit ve větším množství a uschovat v uzavřené sklenici v lednici.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef