Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

1 ServingDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR PASTA

  • 90 g těstovin
  • 1 lžička piniových semínek
  • najemno nastrouhaný parmezán nebo sýr pecorino na posypání
  • 3 zarovnané lžíce soli

INGREDIENTS FOR HOME-MADE PESTO

  • 50 g listů bazalky
  • 1 lžička strouhaného středně tvrdého pecorina
  • 1 lžíce piniových semínek
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 lžička strouhaného parmezánu
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

PESTO

  • pesto

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

INSTRUCTIONS FOR PASTA

  • 1Do hrnce dáme vařit 3 l vody, které osolíme 3 zarovnanými lžícemi soli. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní těstoviny, necháme je 1–2 minuty zavařit a opatrně je promícháme. Těstoviny uvaříme podle návodu na skus, poté je slijeme a 100 ml vody dáme stranou.
  • 2Pesto vlijeme na studenou pánev nebo do mísy a přidáme uvařené těstoviny a 2–3 lžíce vody, ve které se těstoviny vařili. Promícháme a přendáme na talíř.
  • 3Na talíři těstoviny posypeme zbytkem piniových oříšků a parmezánem nebo pecorinem.

INSTRUCTIONS FOR PESTO

  • 1Na středním ohni v pánvi orestujeme všechna piniová semínka (tedy i ta na dokončení) nasucho dozlatova a přendáme je do studené misky.
  • 2Bazalku pokrájíme.
  • 3Do vyšší úzké nádoby vložíme pokrájenou bazalku, česnek, lžíci piniových oříšků, parmezán, pecorino a olivový olej a směs rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme a opepříme.
     
Tip
Pesto můžete připravit ve větším množství a uschovat v uzavřené sklenici v lednici.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR PASTA

INGREDIENTS FOR HOME-MADE PESTO

PESTO

PAIRING DISHES WITH WINE