4-6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 500 g vepřové krkovice
- 200 g hovězího krku nebo plece
- 200 g sýra Gouda
- 20 g sušeného mléka
- 160 ml mléka
- 6 vajec
- 2 rohlíky
- hladká mouka na obalení
- strouhanka na obalení
- sádlo na smažení
- 1 lžička pepře
- 10 g soli
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a promícháme. Necháme odstát 30 minut. Goudu nastrouháme nahrubo.
- 3Maso umeleme na středně hrubo. V míse ho smícháme s rohlíky s mlékem, 2 vejci, solí, pepřem, nastrouhaným sýrem a sušeným mlékem. Pečlivě promícháme. Hmotu rozdělíme na 8 částí, ze kterých rukama vytvarujeme placky silné 2 cm.
- 4V míse rozšleháme zbylá vejce.
- 5Maso obalíme v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
- 6V pánvi na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu sádla a řízky v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Řízky musí být do dvou třetin své tloušťky v sádle ponořené.
- 7Osmažené řízky položíme na plech a pečeme v rozehřáté troubě 10 minut.
Tip
Z masa nejprve vytvoříte placičku a osmažte ji v pánvi na 1 lžíci oleje. Nechte částečně vychladnout a ochutnejte. Tak zjistíte, zda je maso dostatečně ochucené.
Podávejte s bramborovou kaší, kterou si můžete připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef