Cart

2 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 250 g sušených špaget
  • 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 30 g kaparů
  • 35 g šalotky
  • 8 cherry rajčat
  • 6 ančoviček
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 40 g soli

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Špagety uvaříme ve vodě se 40g soli na skus, slijeme je a 100ml vody dáme stranou.
  • 2Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozkrojíme napůl. Šalotku očistíme a nakrájíme najemno. Ančovičky rovněž nakrájíme najemno.
  • 3Olivový olej vlijeme do studené pánve, přidáme česnek, šalotku a ančovičky a zahřejeme ji na střední teplotu. Jakmile česnek se šalotkou zesklovatí, přilijeme 100ml vody z vaření těstovin a stáhneme pánev ze sporáku.
  • 4Přidáme tymián, kapary, konzervovaného tuňáka a promícháme. Přidáme těstoviny, promícháme, přidáme parmezán a opět promícháme. Přidáme nakrájená rajčata a citronovou šťávu a ještě jednou promícháme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE