50 piecesDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 125 g cukru krupice
- 65 g bílků
You also need
- pečicí papír
Pairing dishes with coffee
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Cukr s bílky vyšleháme do husté pěny. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem do požadovaných tvarů.
- 2Pečeme v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud pusinky nevyběhnou. Pak snížíme teplotu na 80 °C a sušíme 20 minut.
Tip
Syrovou bílkovou hmotu můžete obarvit – použijte rozpuštěnou sypanou potravinářskou barvu. Hmotu obarvujte těsně před došleháním.
Z hmoty můžete stříkat kolečka, pusinky, esíčka, šneky, piškoty…
Aby se pečicí papír při stříkání pusinek nezvedal z plechu, vezměte malý kousek hmoty, rozetřete ho lehce po plechu a papír na něj přilepte.
Správně usušené pusinky poznáte tak, že se dají odloupnout od papíru a při rozlomení jsou uvnitř vláčné.
Na přípravu budete potřebovat cukrářský pytlík s kulatou nebo zubatou špičkou.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef