4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR CHICKEN
- 800 g vykostěných kuřecích stehen s kůží
- 300 ml kuřecího vývaru
- 160 g oloupané mrkve
- 130 g oloupané cibule
- 30 g oloupaného česneku
- 200 g cukety
- 40 g oloupaného zázvoru
- 5 lžic olivového oleje
- 200 ml pomerančové šťávy a 2 lžičky najemno nastrouhané pomerančové kůry
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- pepř
- sůl
SPICE MIX
- 1 lžička mletého římského kmínu
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky chilli
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého koriandru
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
SIDE DISH
- těstoviny
- rýže
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Mrkev nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky. Cuketu rozkrojíme podélně na čtvrtiny a ty pak nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Zázvor nastrouháme a šťávu z něj vymačkáme na mrkev.
- 3Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
- 4V kastrolu rozpálíme na vyšším ohni olej a maso na něm opečeme 4 minuty dozlatova na straně s kůží. Poté ho otočíme a opečeme dozlatova 1 minutu. Maso vyndáme, dáme stranou a stáhneme oheň pod polovinu.
- 5Do kastrolu přidáme cuketu a mrkev, promícháme a pečeme 2 minuty. Občas zamícháme. Přidáme cibuli, promícháme a pečeme 1 minutu.
- 6Přidáme česnek a zázvor, promícháme a za občasného míchání pečeme 2 minuty. Kastrol stáhneme z ohně a vyskládáme do něj opečené maso kůží nahoru.
- 7V rendlíku na středním ohni nasucho a za stálého míchání restujeme 1 minutu směs koření, než se rozvoní. Pozor, nesmí se spálit!
- 8Ke koření přilijeme pomerančovou šťávu a vývar, přidáme med a pomerančovou kůru a promícháme. Přivedeme k varu a nalijeme do kastrolu ke kuřeti.
- 9Kastrol vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut. Před podáváním přimícháme nakrájenou petržel.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef