Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR CHICKEN

  • 800 g vykostěných kuřecích stehen s kůží
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 160 g oloupané mrkve
  • 130 g oloupané cibule
  • 30 g oloupaného česneku
  • 200 g cukety
  • 40 g oloupaného zázvoru
  • 5 lžic olivového oleje
  • 200 ml pomerančové šťávy a 2 lžičky najemno nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl

SPICE MIX

  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky chilli
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého koriandru

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

SIDE DISH

  • těstoviny
  • rýže

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Mrkev nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky. Cuketu rozkrojíme podélně na čtvrtiny a ty pak nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Zázvor nastrouháme a šťávu z něj vymačkáme na mrkev.
  • 3Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 4V kastrolu rozpálíme na vyšším ohni olej a maso na něm opečeme 4 minuty dozlatova na straně s kůží. Poté ho otočíme a opečeme dozlatova 1 minutu. Maso vyndáme, dáme stranou a stáhneme oheň pod polovinu.
  • 5Do kastrolu přidáme cuketu a mrkev, promícháme a pečeme 2 minuty. Občas zamícháme. Přidáme cibuli, promícháme a pečeme 1 minutu.
  • 6Přidáme česnek a zázvor, promícháme a za občasného míchání pečeme 2 minuty. Kastrol stáhneme z ohně a vyskládáme do něj opečené maso kůží nahoru.
  • 7V rendlíku na středním ohni nasucho a za stálého míchání restujeme 1 minutu směs koření, než se rozvoní. Pozor, nesmí se spálit!
  • 8Ke koření přilijeme pomerančovou šťávu a vývar, přidáme med a pomerančovou kůru a promícháme. Přivedeme k varu a nalijeme do kastrolu ke kuřeti.
  • 9Kastrol vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut. Před podáváním přimícháme nakrájenou petržel.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR CHICKEN

SPICE MIX

PAIRING DISHES WITH WINE

SIDE DISH