Cart

1 BATCHDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 120 g najemno nastrouhaných ořechů
  • 30 g kakaa
  • 1 vejce
  • špetka skořice
  • sádlo na vymazání formiček
  • moučkový cukr na obalení
  • vanilkový cukr na obalení

You also need

  • potravinářskou fólii

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions

  • 1Všechny suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, které pevně zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
  • 2Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formičky napoprvé vymažeme sádlem, podruhé to již není potřeba.
  • 3Těstem plníme formičky: těsto do formičky vmáčkneme palcem, nesmí ale být moc plná, pracny by se špatně pekly. Naplněné formičky položíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 5 minut. Upečené pracny necháme 2 minuty odpočinout, poté je vyklepneme a necháme vychladnout.
Tip
Pracny obalujeme ve směsi krupicového, moučkového a vanilkového cukru až před Vánocemi, zvlhly by. Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Vlašských dejte víc, mají výraznější chuť. Na přípravu budete potřebovat formičky na pracny.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need