4–6 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SCHNITZEL
- 4 plátky vepřové krkovice po 150–200 g
- strouhanka na obalení masa
- 3 vejce
- sádlo na smažení
- citron na dochucení
- pepř
- sůl
INGREDIENTS FOR POTATOES
- 1 kg oloupaných brambor
- 2 lžíce nakrájené plocholisté petržele
- 40 g másla
- sůl
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR SCHNITZEL
- 1Plátky masa opepříme a důkladně osolíme z obou stran.
- 2Na kuchyňské prkénko vysypeme strouhanku a na ni položíme plátek masa. Horní stranu masa zasypeme strouhankou a dlaněmi strouhanku lehce vmáčkneme do masa. Plátek překryjeme potravinářskou fólií a paličkou do něj strouhanku lehce vtlučeme. Maso obrátíme a postup zopakujeme. Stejným způsobem obalíme zbývající plátky masa.
- 3V širší pánvi na středním ohni rozpálíme sádlo. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.
- 4Řízek se zatlučenou strouhankou obalíme v rozšlehaných vejcích a ihned vložíme do rozpáleného sádla. Oheň stáhneme na třetinu a řízky zvolna smažíme 3 minuty z každé strany. Hotové řízky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
- 5Podáváme s petrželovými bramborami a se skrojkem citronu.
INSTRUCTIONS FOR POTATOES
- 1Brambory nakrájíme na stejné kousky a uvaříme je v osolené vodě 15-20 minut doměkka. Slijeme. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Horké máslo nalijeme na brambory, přidáme nakrájenou petržel, osolíme a vše promícháme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef