4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 4 plátky hovězí roštěné po 150–200 g
- 40 g másla
- 150 ml slunečnicového oleje
- 3 oloupané stroužky česneku
- 3 vejce
- hladká mouka na obalení masa
- strouhanka na obalení masa
- čerstvě mletý pepř
- sůl
You also need
- potravinářskou fólii
- kuchyňské papíry
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Okraje masa nařízneme do hloubky 0,5 cm nožem, aby se řízek při smažení nekroutil. Na maso položíme potravinářskou fólií a naklepeme ho paličkou. Poté ho potřeme prolisovaným česnekem a důkladně osolíme a opepříme z obou stran.
- 2Maso obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej. Vložíme do něj obalené maso a zvolna ho smažíme dozlatova 3 minuty z každé strany. Maso by uvnitř mělo zůstat lehce růžové.
- 4Po usmažení řízky položíme na talíř pokrytý kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- 5V rendlíku rozpustíme máslo a horké řízky jím potřeme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef