1 pieceDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients for dough
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g změklého másla a máslo na vymazání formy
- 40 g cukru krupice
- 6 g prášku do pečiva
- 1 vejce
- hladká mouka na podsypání těsta
- hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- moučkový cukr na posypání koláče
Ingredients for filling
- 700 g oloupané dužniny jablek
- 125 g cukru krupice
- 60 g kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový lusk
PAIRING DISHES WITH COFFEE
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions for dough
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- 2Mouku, máslo, vejce, cukr a prášek do pečiva vložíme do mísy robotu a 3 minuty mícháme na střední rychlost.
- 3Těsto rozdělíme na 2 díly a na pomoučené desce každý rozválíme na velikost pečicí formy. Jeden díl vložíme do formy. Na těsto rovnoměrně rozložíme celou jablečnou náplň a přikryjeme ji druhou částí těsta.
- 4Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 25 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě. Před podáváním koláč vydatně posypeme moučkovým cukrem.
Instructions for filling
- 1Jablka nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vanilku podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme semínka. Jablka, semínka vanilky, cukr a škrob vložíme do mísy a důkladně promícháme.
Tip
Na přípravu budete potřebovat dortovou formu o průměru 25 cm a kuchyňský robot s hákem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef