Cart

1 pieceDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for dough

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g změklého másla a máslo na vymazání formy
  • 40 g cukru krupice
  • 6 g prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání koláče

Ingredients for filling

  • 700 g oloupané dužniny jablek
  • 125 g cukru krupice
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions for dough

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2Mouku, máslo, vejce, cukr a prášek do pečiva vložíme do mísy robotu a 3 minuty mícháme na střední rychlost.
  • 3Těsto rozdělíme na 2 díly a na pomoučené desce každý rozválíme na velikost pečicí formy. Jeden díl vložíme do formy. Na těsto rovnoměrně rozložíme celou jablečnou náplň a přikryjeme ji druhou částí těsta.
  • 4Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 25 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě. Před podáváním koláč vydatně posypeme moučkovým cukrem.

Instructions for filling

  • 1Jablka nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vanilku podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme semínka. Jablka, semínka vanilky, cukr a škrob vložíme do mísy a důkladně promícháme.
Tip
Na přípravu budete potřebovat dortovou formu o průměru 25 cm a kuchyňský robot s hákem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients for dough

Ingredients for filling

PAIRING DISHES WITH COFFEE