4-6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 400 g hlívy ústřičné
- 350 g oloupané cibule
- 60 g sádla
- 30 g hladké mouky
- 7 stroužků česneku
- 2 snítky tymiánu
- 2 stonky plocholisté petržele
- 4 lístky bazalky
- špetka pálivé papriky
- 2 lžíce najemno nakrájené majoránky
- 1,5 lžíce sladké papriky
- 3 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička pepře
- 3 lžičky soli
YOU ALSO NEED
- kuchyňský provázek
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme najemno. Z hlívy odkrojíme tuhý konec a nakrájíme ji na širší nudličky. Tymián, petržel a bazalku pevně svážeme kuchyňským provázkem.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme česnek a promícháme. Přidáme hlívu a promícháme. Přidáme kmín, sladkou i pálivou papriku a opět promícháme. Přidáme mouku a mícháme 1 minutu.
- 3Přidáme svazek bylin, zalijeme 750 ml vroucí vody, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu a vaříme 14 minut. Přidáme majoránku a vaříme další 2 minuty. Hotovou polévku v případě potřeby dochutíme solí.
Tip
Polévka skvěle chutná s čerstvým chlebem.
Dvě lžíce čerstvé majoránky můžete nahradit jednou lžící sušené majoránky.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef