6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients for butter schnitzel
- 350 g telecího masa
- 200 g vepřové plece
- 150 g bůčku
- 150 g sýra (45% eidam nebo blaťácké zlato)
- 200 ml mléka
- 3 rohlíky
- 3 vejce
- 1 lžička pepře
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- strouhanka na obalení
- hladká mouka na obalení
- sádlo na smažení
- 2 lžičky soli
Ingredients for mashed potato
- 1 kg oloupaných brambor, varný typ B nebo C
- 100 g másla
- 300 ml smetany, min. 31%
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions for butter schnitzel
- 1Rohlíky nakrájíme na větší kostky a v míse je smícháme s mlékem. Necháme odpočinout v lednici 10 minut. Sýr nastrouháme nahrubo. Maso umeleme najemno a dáme do mísy.
- 2Přidáme 1 vejce, rohlíky namočené v mléce a promícháme. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, důkladně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
- 3Z odpočinuté hmoty vytvarujeme 6 řízků silných 1,5 cm. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- 4V pánvi na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla. Řízky smažíme dozlatova z obou stran tak, aby byly během smažení ponořené v sádle ze dvou třetin.
- 5Na kuchyňském papíru necháme z řízků odsát přebytečný tuk.
Instructions for mashed potato
- 1Brambory nakrájíme na stejně velké kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby její hladina převyšovala brambory o 2 cm. Přidáme 1 lžičku soli a uvaříme je přikryté pokličkou doměkka.
- 2Měkké brambory slijeme a prolisujeme lisem na brambory nebo je pečlivě rozšťoucháme šťouchadlem na brambory do čistého kastrolu.
- 3V rendlíku rozehřejeme máslo tak, aby bylo horké, a stáhneme z ohně. Ve druhém rendlíku přivedeme k varu smetanu a stáhneme z ohně.
- 4Kastrol s bramborami postavíme na nejmenší možný oheň a metličkou do nich postupně zašleháme horké máslo. Poté po částech zašleháme horkou smetanu. Kaši dle potřeby dochutíme solí a zamícháme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef