Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 70 g oloupané cibule
  • 30 g másla
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozpálíme na 160° C.
  • 2Rýži propláchneme ve studené vodě a necháme ji vykapat. Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme rýži, stáhneme oheň na třetinu a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přilijeme 1,5 hrnku vody, zvýšíme oheň na polovinu a přivedeme k varu. Přidáme zarovnanou lžičku soli. Opět stáhneme oheň na třetinu, přiklopíme pokličkou a vaříme 5 minut.
  • 3Vypneme troubu a vložíme do ní kastrol s rýží přiklopený pokličkou. Rýži necháme ve vypnuté troubě 20 minut.
Tip
Rýži po vyndání z trouby musíte nechat vypářit. Sundejte pokličku a opatrně ji v kastrolu načechrejte vidličkou, abyste ji nepolámali.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS