4 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 8 kuřecích křídel
- 8 nevykostěných kuřecích paliček
- 400 ml suchého bílého vína
- 200 g citronů
- 2 palice česneku
- 1 červená chilli paprička
- 8 snítek tymiánu
- 12 lžic olivového oleje
- 8 lžic červeného vinného octa
- 8 lžic medu
- 4 lžíce sójové omáčky
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SIDE DISH
- dušená rýže
PAIRING DISHES WITH WINE
- Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Citrony důkladně omyjeme v teplé vodě kartáčkem a nakrájíme na 16 koleček. Palice česneku podélně rozpůlíme. Chilli papričku podélně rozkrojíme.
- 2Z křídel odřízneme lety a v kloubu je rozpůlíme. Na paličkách prořízneme maso podél kosti a rozevřeme ho. Křídla i paličky osolíme a opepříme.
- 3V kastrolu nebo vyšší pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany 3 minuty opečeme dozlatova.
- 4Zvýšíme oheň a do pánve k masu přidáme česnek řeznou plochou dolů, tymián, kolečka citronu, chilli papričky, ocet, víno a pomerančovou kůru. Víno necháme odvařit. Přilijeme 400 ml vody, med a sójovou omáčku. Promícháme, přiklopíme poklicí a necháme na mírném ohni dusit doměkka.
Tip
Podávejte s dušenou rýží.
Můžete použít vykostěná kuřecí stehna.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef