Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
3 PIECESDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g hladké mouky
  • 25 g crema di aceto balsamico
  • 12 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • olivový olej na vytření mísy
  • hrubá mouka na podsypání těsta
  • 10 g soli

YOU ALSO NEED

  • potravinářskou fólii
  • pečicí papír

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Do mísy robota nejprve vlijeme 370 ml ledové vody, poté přidáme mouku a crema balsamico a mícháme pomalu 3 minuty. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme co nejrychleji 7 minut. Vznikne lepkavé a mokré těsto. Přidáme sůl a olej a mícháme co nejrychleji další 3 minuty.
  • 2Těsto je stále lepkavé, ale začne se oddělovat od stěny mísy. Vymíchané těsto dáme do olejem vytřené mísy, lehce poprášíme moukou, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě zrát 2 hodiny. Objem těsta se zvětší až 3×.
  • 3Posypeme vál hrubou moukou a vyklopíme na něj vyzrálé těsto. Jemně ho rozválíme na výšku 5 cm do tvaru obdélníku a pomoučeným rádýlkem rozřízneme na 3 pruhy.
  • 4Pomoučenýma rukama přetočíme oba konce pruhů těsta a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Těsto lehce poprášíme hrubou moukou a necháme přikryté čistou utěrkou ještě 30 minut kynout.
  • 5Troubu rozehřejeme na 250 °C.
  • 6Rozprašovačem postříkáme stěny rozehřáté trouby vodou, až se začne tvořit pára. Pracujeme rychle, ať se teplo z trouby příliš nevyvětrá. Ihned vložíme plech s těstem, zavřeme troubu a pečeme 2 minuty.
  • 7Stáhneme teplotu na 200 °C a pečeme 20 minut do tmavě hnědé barvy.
  • 8Hotové bagety necháme vychladnout na mřížce.
     
     
     
Tip
Voda, kterou lijete do robota, musí být opravdu ledová. Můžete ji nechat přes noc vychladit v lednici. Nebo do ní dát kostky ledu, počkat, až se opravdu vychladí a přecedit ji.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED