3 PIECESDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 500 g hladké mouky
- 25 g crema di aceto balsamico
- 12 g čerstvého droždí
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- olivový olej na vytření mísy
- hrubá mouka na podsypání těsta
- 10 g soli
YOU ALSO NEED
- potravinářskou fólii
- pečicí papír
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Do mísy robota nejprve vlijeme 370 ml ledové vody, poté přidáme mouku a crema balsamico a mícháme pomalu 3 minuty. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme co nejrychleji 7 minut. Vznikne lepkavé a mokré těsto. Přidáme sůl a olej a mícháme co nejrychleji další 3 minuty.
- 2Těsto je stále lepkavé, ale začne se oddělovat od stěny mísy. Vymíchané těsto dáme do olejem vytřené mísy, lehce poprášíme moukou, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě zrát 2 hodiny. Objem těsta se zvětší až 3×.
- 3Posypeme vál hrubou moukou a vyklopíme na něj vyzrálé těsto. Jemně ho rozválíme na výšku 5 cm do tvaru obdélníku a pomoučeným rádýlkem rozřízneme na 3 pruhy.
- 4Pomoučenýma rukama přetočíme oba konce pruhů těsta a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Těsto lehce poprášíme hrubou moukou a necháme přikryté čistou utěrkou ještě 30 minut kynout.
- 5Troubu rozehřejeme na 250 °C.
- 6Rozprašovačem postříkáme stěny rozehřáté trouby vodou, až se začne tvořit pára. Pracujeme rychle, ať se teplo z trouby příliš nevyvětrá. Ihned vložíme plech s těstem, zavřeme troubu a pečeme 2 minuty.
- 7Stáhneme teplotu na 200 °C a pečeme 20 minut do tmavě hnědé barvy.
- 8Hotové bagety necháme vychladnout na mřížce.
Tip
Voda, kterou lijete do robota, musí být opravdu ledová. Můžete ji nechat přes noc vychladit v lednici. Nebo do ní dát kostky ledu, počkat, až se opravdu vychladí a přecedit ji.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef