6–8 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR CRUMPETS
- 400 g polohrubé mouky
- 500 ml mléka
- 80 g cukru krupice
- 30 g droždí
- 4 vejce
- máslo na smažení
- špetka soli
INGREDIENTS FOR COMPLETION
- 2 lžíce másla
- 2–3 lžíce tuzemáku
- 150 g cukru krupice
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR CRUMPETS
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, vmícháme mouku, přidáme cukr, vejce, špetku soli a umícháme hladké řídké těsto, které necháme na teplém místě nakynout 40 minut nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí už těsto nemícháme, aby neslehlo.
- 2Pánev na středním ohni vytřeme máslem. Lžící nabíráme těsto a na horké pánvi tvoříme lívance. Pečeme je zvolna z obou stran dozlatova.
INSTRUCTIONS FOR COMPLETION
- 1Máslo rozehřejeme s tuzemákem. V misce smícháme oba cukry se skořicí. Ještě na pánvi potíráme lívance máslem s tuzemákem a poté je obalíme v cukru se skořicí.
Tip
Lívance můžete smažit i na lívanečníku, budou mít pravidelný tvar.
Hotové lívance můžete dochutit lžičkou zakysané smetany nebo podávat s čerstvými borůvkami či lesním ovocem (ostružiny, maliny, jahody).
Lívance můžete také potřít povidly a posypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef