2-3 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR CROQUETTES
- 150 g kuřecích prsou
- 20 g plátků parmské šunky
- 300 ml mléka
- 50 g cibule nakrájené najemno
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 2 stroužky česneku nakrájené najemno
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- špetka mletého muškátového oříšku
- 1 kávová lžička soli
INGREDIENTS FOR COATING
- hladká mouka
- strouhanka
- 2–3 vejce
- rostlinný olej na smažení
INGREDIENTS FOR SAUCE
- 100 ml mléka
- 200 ml olivového oleje
- 2 prolisované stroužky česneku
- ½ kávové lžičky červeného vinného octa
- sůl
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR CROQUETTES
- 1Kuřecí maso a parmskou šunku nakrájíme najemno.
- 2V rendlíku přivedeme mléko k varu, přidáme muškátový oříšek, promícháme a rendlík stáhneme z ohně.
- 3Ve druhém rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit česnek. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme máslo a necháme cibuli s česnekem lehce zezlátnout.
- 4Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho ze všech stran. Přidáme mouku a restujeme ji za stálého míchání 1 minutu. Přilijeme horké mléko a vše důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou petržel a parmskou šunku, osolíme, promícháme a dáme prochladnout do lednice.
- 5Z prochladlé hmoty vytvarujeme krokety o průměru 3 cm a dlouhé 5 cm. Každou obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je ponořené v rozehřátém oleji dozlatova 1 minutu.
INSTRUCTIONS FOR SAUCE
- 1Do vyšší nádoby vlijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a promixujeme.
- 2Přilijeme olej a mixujeme, než vznikne hustá omáčka.
- 3Osolíme a promixujeme.
- 4Přidáme vinný ocet a mixujeme, dokud nevznikne hmota konzistence majonézy.
Tip
Na promixování budete potřebovat tyčový mixér.
K přípravě budete potřebovat vyšší nádobu.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef