Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

4–6 PortionsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 800 g vepřové krkovice nebo 4-6 plátků
  • 350 g zcezeného kysaného zelí
  • 200 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 100 g paprikové klobásy
  • 100 g slaniny
  • 800 g oloupaných brambor (varný typ A)
  • 70 g sádla
  • 500 ml smetany, min. 31%
  • ½ lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • ½ lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce sladké papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 180˚C.
  • 2Maso nakrájíme na 4–6 plátků, nebo použijeme již nakrájené maso, lehce ho naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
  • 3Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na jemné plátky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky silné 3 mm. Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 3 mm. Brambory nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 4V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme 50 g sádla a plátky masa na něm postupně opečeme z obou stran dozlatova. Dáme je stranou na talíř.
  • 5Do pánve přidáme slaninu a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli, promícháme a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek, klobásu, tymián a rozmarýn a promícháme. Přidáme zelí a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme 100 ml vody, přidáme cukr, sladkou papriku, 2 špetky soli a pepře. Promícháme a stáhneme z ohně.
  • 6Pekáč o rozměrech 20×30 cm vymažeme zbylým sádlem. Na dno rozložíme třetinu zelné směsi. Na ni položíme polovinu plátků brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory rozložíme další třetinu zelí, na něj zbylé brambory, které znovu osolíme a opepříme. Na brambory položíme maso, na ně zbylé zelí a vše zalijeme smetanou. Pekáč překryjeme alobalem a dáme do rozehřáté trouby na 45 minut. Poté sundáme alobal, vrátíme do trouby a pečeme dalších 40 minut.
Tip
Místo 2 lžic sladké papriky můžete použít 1,5 lžíce sladké papriky a ½ lžíce papriky uzené. Dle chuti můžete také přidat špetku pálivé papriky.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE