4 ServingsRychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 8 plátků toustového chleba
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 2 zralá avokáda
- 80 g řapíkatého celeru
- 30 g dijonské hořčice
- 15 g citronové šťávy
- 30 g majonézy
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- 2 větší rajčata
- 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
- 1 lžička soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Celer nakrájíme najemno. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku a dužninu vykrojíme lžící. Poté ji nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
- 2Vejce rozkrojíme napůl, žloutky dej do misky a vidličkou je rozetřeme s hořčicí a citronovou šťávou. Přidáme majonézu a promícháme.
- 3Bílky nakrájíme najemno a vmícháme je do rozetřených žloutků.
- 4Přidáme nakrájený řapíkatý celer, avokádo, nakrájenou pažitku, sůl a pepř a promícháme. Dáme vychladit do lednice. Salát případně dochutíme solí.
- 5Rajčata nakrájíme na plátky silné 1 cm. Opečeme plátky toustového chleba, položíme na ně plátek rajčete a na něj část salátu.
Tip
Avokádo můžete místo krájení rozmačkat nahrubo vidličkou. Salát bude mít jinou texturu. Nebo můžete část avokáda nakrájet a část rozmačkat vidličkou.
Do salátu můžete přidat několik kapek tabasca.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef