Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 180 g zralých jablek
  • 450 g zralých hrušek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 100 g sýra niva
  • 150 g růžiček květáku
  • 100 g červeného hroznového vína
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky

INGREDIENTS FOR DRESSING

  • 100 g javorového sirupu
  • 20 ml olivového oleje
  • 10 ml jablečného octa
  • špetka pepře
  • špetka soli

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR SALAD

  • 1Z jablek a hrušek vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Promícháme je v misce s dresinkem.
  • 2Nivu rozdrobíme na menší kousky. Ořechy orestujeme nasucho 1 minutu na pánvi na vyšším ohni a dáme stranou.
  • 3Kuličky hroznového vína překrájíme napůl. Větší růžičky květáku překrájíme.
  • 4Do misky k jablkům a hruškám přidáme nivu, orestované ořechy, růžičky květáku, hroznové víno a pažitku a promícháme.

INSTRUCTIONS FOR DRESSING

  • 1Všechny suroviny metličkou vyšleháme v misce.
Tip
K přípravě budete potřebovat metličku a pánev.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SALAD

INGREDIENTS FOR DRESSING

PAIRING DISHES WITH WINE