2 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SALAD
- 180 g zralých jablek
- 450 g zralých hrušek
- 50 g vlašských ořechů
- 100 g sýra niva
- 150 g růžiček květáku
- 100 g červeného hroznového vína
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
INGREDIENTS FOR DRESSING
- 100 g javorového sirupu
- 20 ml olivového oleje
- 10 ml jablečného octa
- špetka pepře
- špetka soli
PAIRING DISHES WITH WINE
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR SALAD
- 1Z jablek a hrušek vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Promícháme je v misce s dresinkem.
- 2Nivu rozdrobíme na menší kousky. Ořechy orestujeme nasucho 1 minutu na pánvi na vyšším ohni a dáme stranou.
- 3Kuličky hroznového vína překrájíme napůl. Větší růžičky květáku překrájíme.
- 4Do misky k jablkům a hruškám přidáme nivu, orestované ořechy, růžičky květáku, hroznové víno a pažitku a promícháme.
INSTRUCTIONS FOR DRESSING
- 1Všechny suroviny metličkou vyšleháme v misce.
Tip
K přípravě budete potřebovat metličku a pánev.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef