Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 300 g čerstvé červené řepy 
  • 40 g olivového oleje
  • 2 stroužky oloupaného česneku
  • 250 g uvařené cizrny a 100 g vývaru z cizrny
  • 25 g citronové šťávy
  • 30 g pasty tahini
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 g soli

YOU WILL ALSO NEED

  • alobal

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Řepu omyjeme, osušíme a položíme na alobal velký tak, aby do něj šlo řepu zabalit. Zakápneme ji 1 lžící olivového oleje, přidáme tymián a 1 stroužek česneku. Vše zabalíme do alobalu a dáme na 35 minut do trouby. Upečenou řepu necháme vychladnout.
  • 3Poté ji oloupeme, odvážíme 180 g upečené dužniny a tu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vložíme do mixéru, přidáme uvařenou cizrnu a vývar z ní, sůl, pastu tahini, 1 stroužek česneku, zbylý olivový olej a citronovou šťávu. Mixujeme 2 minuty dohladka. Poté přepasírujeme přes jemný cedník.
Tip
K přípravě budete ještě potřebovat mixér a jemný cedník. Takto pečená řepa získá výtečnou a výraznou chuť. Můžete jí takto připravit větší množství a použít ji do jiných pokrmů. Řepu můžete doměkka uvařit v osolené vodě, do které přidáte tymián a stroužek česneku. Její chuť ale nebude tak výrazná. Větší kusy řepy musíte péct až hodinu, zkrátka dokud nezměknou. Pokud nemáte čas, použijte scezenou nakládanou řepu, avšak výsledná chuť pokrmu bude jiná. Na talíři nebo v servírovací míse můžete pokrm zakápnout olivovým olejem a dozdobit například na plátky nakrájenými ředkvičkami.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU WILL ALSO NEED