Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

20 PIECESDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 120 g hladké mouky
  • 120 g pohankové mouky
  • 10 g čerstvého droždí
  • 240 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na potření pánve
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 10 g soli

INGREDIENTS FOR SEASONING

  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g lososového kaviáru
  • nastrouhaná kůra ½ citronu
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • špetka čerstvě mletého pepře

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Vejce rozdělíme na žloutek a bílek.
  • 2Do misky rozdrobíme droždí, přidáme mléko a zamícháme.
  • 3V robotu smícháme obě mouky, pepř a sůl. Přidáme žloutek, směs droždí rozmíchaného v mléce a na střední otáčky mícháme 5 minut, než bude těsto hladké. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočívat a zrát.
  • 4Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do vyzrálého odstátého těsta.
  • 5Těžkou pánev na smažení lehce potřeme olejem a rozpálíme na středním ohni. Lžící tvarujeme z těsta na pánvi placky o průměru 5 cm. Smažíme je po obou stranách 1–2 minuty dozlatova.
  • 6Teplé bliny dochutíme zakysanou smetanou, kaviárem, kouskem citronu, lístky čerstvého kopru, nastrouhanou citronovou kůrou a špetkou čerstvě mletého pepře.
Tip
Mléko, do kterého přidáváte droždí, nesmí být příliš horké. Kvasinky v droždí by uhynuly a těsto by nevzešlo. Na smažení blin se hodí železná nebo litinová pánev. Použijte kvalitní hustou zakysanou smetanu. Do smetany můžete kápnout trochu vodky a vmíchat do ní dvě špetky čerstvě mletého pepře. Kaviár z lososa můžete nahradit jiným druhem kaviáru nebo zaměnit za plátky uzeného lososa.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR SEASONING