5 KusůRychlovkaNew
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2 polévkové lžíce cukru
- Špetka jedlé sody
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Na pánvičku nebo nerezovou naběračku nasypte cukr. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí na tekutý karamel. Nepřestávejte míchat, aby se nespálil.
- 2Když je cukr úplně rozpuštěný a má jantarovou barvu, stáhněte ho z ohně. Přidejte špetku jedlé sody a rychle míchejte. Směs začne pěnit a měnit barvu na světlejší.
- 3Směs ihned nalijte na pečicí papír nebo silikonovou podložku. Jemně ji stlačte například sklenicí nebo kovovou placičkou.
- 4Chcete-li, vtiskněte do středu formičkou tvar (hvězdička, srdce apod.), ale formičku neprotlačujte úplně skrz.
- 5Nechte ztuhnout při pokojové teplotě, což trvá jen pár minut.