Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g čerstvého lososa
  • Špetka soli
  • Pepř černý mletý

SUROVINY NA DIP

  • ½ avokáda
  • 30 g kopru
  • 1 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř černý mletý

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • 120 - 150 g quinoy
  • 100 g rukoly
  • ½ okurky hadovky

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Poté přecedíme, vložíme do 300 ml osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 15 minut pod pokličkou. Plotýnku vypneme a necháme ještě 15 minut odstát.
  • 2Troubu vyhřejeme na 180 °C na horní a dolní ohřev. Lososa osušíme papírovou utěrkou, posypeme solí a mletým pepřem. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a jakmile je trouba vyhřátá, vložíme a pečeme 15 minut.
  • 3Na dip rozmixujeme polovinu avokáda bez pecky a slupky společně s ostatními surovinami.
  • 4Rukolu omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem a šťávou z citrónu. Přidáme špetku soli a promícháme.
  • 5Na talíře rozdělíme uvařenou quinou, na ni položíme rukolu, lososa a nakrájené okurky. Pokapeme dipem případně ho naservírujeme do misky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA DIP

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ