2 PORCEDo hodinkyNew
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 200 g čerstvého lososa
- Špetka soli
- Pepř černý mletý
SUROVINY NA DIP
- ½ avokáda
- 30 g kopru
- 1 lžíce řeckého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl
- Pepř černý mletý
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- 120 - 150 g quinoy
- 100 g rukoly
- ½ okurky hadovky
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Poté přecedíme, vložíme do 300 ml osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 15 minut pod pokličkou. Plotýnku vypneme a necháme ještě 15 minut odstát.
- 2Troubu vyhřejeme na 180 °C na horní a dolní ohřev. Lososa osušíme papírovou utěrkou, posypeme solí a mletým pepřem. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a jakmile je trouba vyhřátá, vložíme a pečeme 15 minut.
- 3Na dip rozmixujeme polovinu avokáda bez pecky a slupky společně s ostatními surovinami.
- 4Rukolu omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem a šťávou z citrónu. Přidáme špetku soli a promícháme.
- 5Na talíře rozdělíme uvařenou quinou, na ni položíme rukolu, lososa a nakrájené okurky. Pokapeme dipem případně ho naservírujeme do misky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!