2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 polévkové lžíce oleje
- 4 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- ½ čajové lžičky gochujang
- 350 g kimchi
- 450 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 100 g špenátu
- Sůl
- 1 lžíce bílého sezamu
- 2 vejce
- 120 g udon nudlí
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Jarní cibulku nakrájíme, část zelené části dáme stranou na ozdobu polévky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na drobné hranolky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přidáme jarní cibulku, česnek a mrkev a 2 minuty opékáme. Přidáme gochujang, chvíli opékáme a přidáme kimchi i se šťávou a vývar. Vaříme na mírném ohni 15 minut.
- 3Vejce vložíme do vody a jakmile začne voda vřít, vaříme je 5 minut. Poté horkou vodu slijeme, přidáme studenou a necháme vychladit. Vejce poté oloupeme.
- 4Uvaříme udon nudle podle návodu na obalu a snažíme se načasovat dovaření nudlí současně s dovařením polévky. Nudle rozdělíme do misek nebo talířů.
- 5Do polévky přidáme čerstvý nebo mražený špenát, necháme zavadnout, dochutíme solí a ihned servírujeme s rozkrojeným vejcem a posypané sezamem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!