Cart

2 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 polévkové lžíce oleje
  • 4 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • ½ čajové lžičky gochujang
  • 350 g kimchi
  • 450 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 100 g špenátu
  • Sůl
  • 1 lžíce bílého sezamu
  • 2 vejce
  • 120 g udon nudlí

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Jarní cibulku nakrájíme, část zelené části dáme stranou na ozdobu polévky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na drobné hranolky.
  • 2V hrnci rozpálíme olej, přidáme jarní cibulku, česnek a mrkev a 2 minuty opékáme. Přidáme gochujang, chvíli opékáme a přidáme kimchi i se šťávou a vývar. Vaříme na mírném ohni 15 minut.
  • 3Vejce vložíme do vody a jakmile začne voda vřít, vaříme je 5 minut. Poté horkou vodu slijeme, přidáme studenou a necháme vychladit. Vejce poté oloupeme.
  • 4Uvaříme udon nudle podle návodu na obalu a snažíme se načasovat dovaření nudlí současně s dovařením polévky. Nudle rozdělíme do misek nebo talířů.
  • 5Do polévky přidáme čerstvý nebo mražený špenát, necháme zavadnout, dochutíme solí a ihned servírujeme s rozkrojeným vejcem a posypané sezamem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY