Cart

4 PORCERychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 30 g nepražených nesolených piniových oříšků (můžete nahradit vlašskými ořechy nebo loupanými slunečnicovými semínky)
  • 70 ml olivového oleje
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Těstoviny

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nachystejte si vyšší mixovací nádobu. Česnek oloupejte a vložte do nachystané nádoby. Poté na jemném struhadle nastrouhejte parmazán a přidejte ho do nádoby. Následně do nádoby přidejte bazalku, piniové oříšky, olivový olej, 20 ml vody a sůl a celou směs rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
  • 2Hotové pesto ihned podávejte. Případně ho uložte do dobře uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici, kde vydrží 1–2 týdny.
Tip
Místo tyčového mixéru použijte hmoždíř, ve kterém všechny suroviny rozdrtíte. Hotové pesto podávejte s uvařenými těstovinami, hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE