4 PORCERychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu
- 50 g čerstvé bazalky
- 30 g nepražených nesolených piniových oříšků (můžete nahradit vlašskými ořechy nebo loupanými slunečnicovými semínky)
- 70 ml olivového oleje
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Těstoviny
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nachystejte si vyšší mixovací nádobu. Česnek oloupejte a vložte do nachystané nádoby. Poté na jemném struhadle nastrouhejte parmazán a přidejte ho do nádoby. Následně do nádoby přidejte bazalku, piniové oříšky, olivový olej, 20 ml vody a sůl a celou směs rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
- 2Hotové pesto ihned podávejte. Případně ho uložte do dobře uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici, kde vydrží 1–2 týdny.
Tip
Místo tyčového mixéru použijte hmoždíř, ve kterém všechny suroviny rozdrtíte. Hotové pesto podávejte s uvařenými těstovinami, hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.