Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 větší mrkve (cca 2× 100 g)
  • 200 g syrových brambor (varný typ A)
  • 200 g pórku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,2 l rybího vývaru (můžete nahradit kuřecím nebo zeleninovým vývarem)
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 300 g syrového lososa bez kůže
  • 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Mrkve oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Pórek nakrájejte na tenké plátky.
  • 2Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 3 lžíce olivového oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou mrkev, brambory a pórek a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni. Následně přidejte rybí vývar, sůl a pepř a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen ztlumte na střední stupeň a polévku vařte 13–15 minut, dokud všechna zelenina nezměkne.
  • 3Mezitím nakrájejte najemno kopr a nakrájejte lososa na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm.
  • 4Po uvedené době do hrnce přidejte smetanu, nakrájeného lososa a nakrájený kopr a vše vařte další 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni, dokud se losos neuvaří.
  • 5 Následně vypněte ohřev, hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY