4 PORCERychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 200 g bílé rýže basmati v suchém stavu
- 1,5 lžíce olivového oleje
- Sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Rýži nasypte do cedníku a 4–5× propláchněte pod tekoucí vodou, dokud z cedníku nepoteče téměř čistá voda. Poté si vezměte středně velký hrnec, na středním plameni v něm rozehřejte 1,5 lžíce olivového oleje, přidejte propláchnutou rýži a promíchejte, aby se rýže obalila v oleji. Následně rýži osolte, zalijte 300 ml vody a na silném plameni přiveďte obsah hrnce k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a rýži nechte 18–20 minut dusit.
- 2 Po uvedené době hrnec odstavte z ohřevu a rýži nechte 5–10 minut odležet pod pokličkou.
- 3Hotovou rýži načechrejte vidličkou a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.