2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 200 g syrových kuřecích stehenních řízků
- 150 g rýžových nudlí vermicelli v suchém stavu
- 70 g okurky hadovky
- 1 malá mrkev (cca 50 g)
- 1 malý římský salát (cca 100 g)
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 1 hrst čerstvé máty
SUROVINY NA MARINÁDU
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru krystal
- 1 lžíce limetkové šťávy (nebo citronové)
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 2 stroužky česneku
- 30 ml rybí omáčky (nebo 1 lžíce sójové omáčky a 1 lžička kvasného lihového octa)
- 2 lžíce třtinového cukru krystal
- 1 lžička chilli vloček (lze vynechat)
- 2 lžíce limetkové šťávy (nebo citronové)
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve oloupejte všechny 4 stroužky česneku. Dva stroužky prolisujte do uzavíratelné nádoby a smíchejte je s ostatními ingrediencemi na marinádu. Do vzniklé směsi naložte kuřecí maso, nádobu uzavřete a dejte odležet do lednice alespoň na 30 minut.
- 2Zatímco se maso marinuje, do menší misky prolisujte další 2 stroužky česneku a smíchejte je s ostatními ingrediencemi na zálivku. Výslednou směs dejte stranou a občas promíchejte, aby se třtinový cukr dobře rozpustil.
- 3Poté si uvařte rýžové nudle: V menším hrnci si na silném plameni přiveďte k varu dostatek vody. Jakmile začne voda vřít, odstavte hrnec z plamene, přidejte do něj nudle a nechte je ve vodě 1–2 minuty měknout. Po změknutí nudle sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
- 4Následně si připravte zeleninu: Okurku omyjte, rozkrojte na půl, vydlabejte z ní vnitřek a nakrájejte ji na tenká půlkolečka. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Římský salát nakrájejte na menší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Koriandr i mátu zbavte stonků a ponechejte pouze lístky.
- 5Po alespoň 30 minutách marinování vyjměte nádobu s masem z lednice, nachystejte si větší pánev a nasucho ji rozehřejte na středním až silném plameni. Poté do ní vložte marinované maso a opékejte ho 5–7 minut z každé strany na středním až silném plameni. Následně pánev odstavte z plamene a opečené maso nakrájejte na tenčí kousky.
- 6Nyní si připravte 2 misky a rozdělte do nich uvařené rýžové nudle. Navrch každé porce rozprostřete nakrájenou okurku, mrkev, římský salát, koriandr, mátu a nakrájené kuřecí maso. Na závěr každou porci přelijte připravenou zálivkou a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.