Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g syrových kuřecích stehenních řízků
  • 150 g rýžových nudlí vermicelli v suchém stavu
  • 70 g okurky hadovky
  • 1 malá mrkev (cca 50 g)
  • 1 malý římský salát (cca 100 g)
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst čerstvé máty

SUROVINY NA MARINÁDU

  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru krystal
  • 1 lžíce limetkové šťávy (nebo citronové)
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 2 stroužky česneku
  • 30 ml rybí omáčky (nebo 1 lžíce sójové omáčky a 1 lžička kvasného lihového octa)
  • 2 lžíce třtinového cukru krystal
  • 1 lžička chilli vloček (lze vynechat)
  • 2 lžíce limetkové šťávy (nebo citronové)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve oloupejte všechny 4 stroužky česneku. Dva stroužky prolisujte do uzavíratelné nádoby a smíchejte je s ostatními ingrediencemi na marinádu. Do vzniklé směsi naložte kuřecí maso, nádobu uzavřete a dejte odležet do lednice alespoň na 30 minut.
  • 2Zatímco se maso marinuje, do menší misky prolisujte další 2 stroužky česneku a smíchejte je s ostatními ingrediencemi na zálivku. Výslednou směs dejte stranou a občas promíchejte, aby se třtinový cukr dobře rozpustil.
  • 3Poté si uvařte rýžové nudle: V menším hrnci si na silném plameni přiveďte k varu dostatek vody. Jakmile začne voda vřít, odstavte hrnec z plamene, přidejte do něj nudle a nechte je ve vodě 1–2 minuty měknout. Po změknutí nudle sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
  • 4Následně si připravte zeleninu: Okurku omyjte, rozkrojte na půl, vydlabejte z ní vnitřek a nakrájejte ji na tenká půlkolečka. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Římský salát nakrájejte na menší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Koriandr i mátu zbavte stonků a ponechejte pouze lístky.
  • 5Po alespoň 30 minutách marinování vyjměte nádobu s masem z lednice, nachystejte si větší pánev a nasucho ji rozehřejte na středním až silném plameni. Poté do ní vložte marinované maso a opékejte ho 5–7 minut z každé strany na středním až silném plameni. Následně pánev odstavte z plamene a opečené maso nakrájejte na tenčí kousky.
  • 6Nyní si připravte 2 misky a rozdělte do nich uvařené rýžové nudle. Navrch každé porce rozprostřete nakrájenou okurku, mrkev, římský salát, koriandr, mátu a nakrájené kuřecí maso. Na závěr každou porci přelijte připravenou zálivkou a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA MARINÁDU

SUROVINY NA ZÁLIVKU