3 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 g másla
- 2 menší cukety s průměrem 4-5 cm
- 3 vejce
- 1 zakysaná smetana
- 200 g Feta sýr
- Čerstvý tymián
- 20 g parmazánu
- Muškátový ořech
- Mletý pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Na vál nebo do mísy nasypeme mouku, přidáme na kostky nakrájené máslo, vejce a 2 lžíce vody. V robotu nebo rukama smícháme, tak aby se všechny suroviny spojily a šlo z nich vytvořit kouli. Provedeme tzv. frezáž. Těsto dlaní rozetřeme o podložku směrem od sebe. Teplem a tlakem se máslo propojí s ostatními surovinami a bude křehčí.
- 2Těsto zabalíme do potravinové folie a uložíme na 30 minut do lednice.
- 3Na náplň rozmačkáme Feta sýr vidličkou, přidáme 2 vejce, zakysanou smetanu, lístky čerstvého tymiánu, strouhaný sýr a muškátový ořech. Promícháme a přikryjeme.
- 4Cuketu nakrájíme na kolečka vysoká 7-8 mm. Osolíme, necháme pár minut odpočinout a poté přebytečnou vodu osušíme papírovou utěrkou. Na pánvi s nepřilnavým povrchem a kapkou oleje kolečka cukety opékáme z obou stran. Jakmile máme všechny opečené, dáme je stranou.
- 5Formu o průměru 24 cm vymažeme olejem. Těsto rozválíme na průměr cca 26 cm a pomocí válečku jej přendáme do formy. Těsto na několika místech propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír, nasypeme fazole, tím těsto zatížíme a pečeme na 180°C po dobu 20 minut. Poté koláč vytáhneme z trouby, nalijeme náplň, poklademe plátky cukety a pečeme dalších 30 minut.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!