Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g Gruyère sýra, nastrouhaného
  • 200 g Ementál, nastrouhaný
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Špetka muškátového oříšku
  • Špetka čerstvě mletého černého pepře
  • Kostky bílého chleba nebo bagety na namáčení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nasypte nastrouhaný Gruyère a Ementál do mísy. Přidejte kukuřičný škrob a promíchejte, aby se sýr rovnoměrně obalil škrobem.
  • 2Fondue hrnec (nebo silnostěnný hrnec) vytřete rozpůleným stroužkem česneku, aby sýr získal jemnou česnekovou chuť.
  • 3Nalijte bílé víno do hrnce a zahřejte ho na střední teplotu, ale nenechte ho vařit. Postupně přidávejte sýr obalený v kukuřičném škrobu, míchejte pomalu krouživými pohyby do osmičky, dokud se sýr zcela nerozpustí a směs nebude hladká a krémová.
  • 4Dochutíme špetkou muškátového oříšku a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  • 5Hrnec s fondue přeneste na stojan s plamenem nebo elektrickým ohřívačem, aby fondue zůstalo teplé a krémové. Podávejte s kostkami bílého chleba nebo bagety, které si hosté mohou namáčet do sýra pomocí dlouhých vidliček.
Rohlík cooks

SUROVINY