2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 3 středně velké brambory (ideálně varný typ B nebo C)
- 1/2 malé cibule, nakrájené nadrobno (volitelné)
- 1 vejce (volitelné, pro lepší soudržnost)
- 2 lžíce hladké mouky (volitelné, pro lepší soudržnost)
- Sůl
- Pepř
- Olej na smažení (např. slunečnicový nebo řepkový)
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhané brambory vložte do čisté utěrky nebo papírové utěrky a důkladně vymačkejte, abyste odstranili co nejvíce přebytečné tekutiny. To zajistí, že hash browns budou křupavé.
- 2V misce smíchejte nastrouhané brambory s cibulí (pokud používáte). Pokud chcete lepší soudržnost, přidejte vejce a mouku. Pokud preferujete jednodušší verzi, můžete vejce a mouku vynechat. Směs osolte a opepřete podle chuti.
- 3Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje na středně vysokou teplotu. Ze směsi vytvarujte malé placky (asi 2-3 lžíce směsi na jednu placku). Placky vložte do rozehřátého oleje a smažte z každé strany 3-4 minuty, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- 4Hotové hash browns nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje. Podávejte je horké jako přílohu k snídani nebo samostatně s oblíbenými omáčkami.
Tip
Pokud chcete udělat hash browns zdravější, můžete je místo smažení upéct v troubě na pečicím papíru při 200°C asi 20-25 minut.